Pages

RSS

Welcome to my Blog
Hope you enjoy reading.

Friday, June 25, 2010

Last Day At Perak

Last day at Perak, Jenab ikut kawan-kawan
meronda dan kami singgah di Teluk Batik.
Agak-agak awal kami ke sana dan suasana masih lagi
lenggang dan hanya ada beberapa orang sahaja
yang berada di sekitar kawasan ni.

Aktiviti kami kat sini apa lagi kalo bukan amek gambar.
Hahaha.
Ingatkan nak relax2 kat sana sambil tengok pemandangan
tapi niat kami terbantut kerana banyak sangat monyet.
Apa lagi. Blah r dari situ.
Hahaha


L-R: Along, Jenab, Anis & Aza


L-R: Anis, Jenab, Aza & Fatin

Lepas melepak kat tepi pantai kami pun bergerak
ke tempat-tempat menjual barang.
Nak beli cenderahati ke apa ke kat situ la.
Jenab tak beli apa-apa pun sebab Jenab masih lagi blur.
(haha)
.................................................................................

Pastu kami semua bergerak ke

~TAMAN PAYA BAKAU~

Kat sini Jenab nampak species ikan yang tak dapat Jenab
jelaskan bentuknya.
Sungguh unik skali. Tak pernah nampak pun ikan macam tuh.
Tapi Jenab tak sempat amek gambar ikan tu.

Scenery kat sini ok la.
Kita leyh tengok camna permukaan paya bakau.
Sapa suka "GO GREEN" leyh la datang sini.

Then, kami semua berhenti makan jap dekat Setiawan.
Sodap gak & boleh tahan murahnya.
Sepanjang sebulan Jenab kat sana tak pernah lagi
dengar dialek orang Perak.
Nasib Jenab baik, hari terakhir Jenab dapat dengar.
Hahaha
Lawak kan. Jenab pun tak paham.

Tapi, itulah uniknya MALAYSIA.
Berbagai bangsa, berbagai adat dan berbagai bahasa.
Yang pasti semua orang Perak peramah dan murah dengan senyuman.




0 kata kata comot:

Post a Comment

Friday, June 25, 2010

Last Day At Perak

Last day at Perak, Jenab ikut kawan-kawan
meronda dan kami singgah di Teluk Batik.
Agak-agak awal kami ke sana dan suasana masih lagi
lenggang dan hanya ada beberapa orang sahaja
yang berada di sekitar kawasan ni.

Aktiviti kami kat sini apa lagi kalo bukan amek gambar.
Hahaha.
Ingatkan nak relax2 kat sana sambil tengok pemandangan
tapi niat kami terbantut kerana banyak sangat monyet.
Apa lagi. Blah r dari situ.
Hahaha


L-R: Along, Jenab, Anis & Aza


L-R: Anis, Jenab, Aza & Fatin

Lepas melepak kat tepi pantai kami pun bergerak
ke tempat-tempat menjual barang.
Nak beli cenderahati ke apa ke kat situ la.
Jenab tak beli apa-apa pun sebab Jenab masih lagi blur.
(haha)
.................................................................................

Pastu kami semua bergerak ke

~TAMAN PAYA BAKAU~

Kat sini Jenab nampak species ikan yang tak dapat Jenab
jelaskan bentuknya.
Sungguh unik skali. Tak pernah nampak pun ikan macam tuh.
Tapi Jenab tak sempat amek gambar ikan tu.

Scenery kat sini ok la.
Kita leyh tengok camna permukaan paya bakau.
Sapa suka "GO GREEN" leyh la datang sini.

Then, kami semua berhenti makan jap dekat Setiawan.
Sodap gak & boleh tahan murahnya.
Sepanjang sebulan Jenab kat sana tak pernah lagi
dengar dialek orang Perak.
Nasib Jenab baik, hari terakhir Jenab dapat dengar.
Hahaha
Lawak kan. Jenab pun tak paham.

Tapi, itulah uniknya MALAYSIA.
Berbagai bangsa, berbagai adat dan berbagai bahasa.
Yang pasti semua orang Perak peramah dan murah dengan senyuman.




No comments:

Post a Comment